Rednose Distrikt
Een Boek

Info

REDNOSE DISTRIKT - Een Boek

Amsterdam heroes “Rednose Distrikt” bundled the artwork that came out in their trip.

The designers that did the artwork for Rednose are famous to very famous today, Piet Parra, Machine, Paquet, Glerum amongst others are represent. The book is a great collection of early 2000 coming up designers, a must have for all those who are interested in the Dutch, Amsterdam scene of the last decade!


(Dutch)
Op een dag, een hele mooie dag, kwam Wouter Brandenburg van Dopeness Galore naar Steven de Peven toe om te zeggen: ‘Steven, ik mis Rednose Distrikt.’ Wouter vond het namelijk wel een goed idee om een boek uit te brengen ter ere van het 10 jarig jubileum van Rednose Distrikt. Dat jubileum is alweer 4 jaar geleden maar het boek is nu echt af en geheel in Rednose-stijl: uitgesteld en met een open einde.
Bij deze ben je dan ook van harte uitgenodigd voor de lancering op 11 oktober om 23u tijdens het 10-jarig bestaan van Dopeness Galore. Op de bovenste verdieping van het Volkshotel genaamd Canvas op de 7e krijgt het boek alle eer die het toekomt, inclusief een expositie met origineel artwork en schetsen. Ook zal Steven de Peven aanwezig zijn om commentaar te leveren en essentiële levensvragen te beantwoorden.
Rednose Distrikt - Een Boek is een bundeling van artwork, foto’s en anekdotes uit de gloriedagen van dit muzikaal krankzinnige collectief. Toch was Rednose Distrikt veel meer dan alleen muziek en alleen Steven de Peven, Kid Sublime en Aardvarck. Het was een beweging waar eigenwijze creatieve geesten zich bij thuis voelden. Geesten zoals onder andere Piet Parra, Philip Paquet, Machine en Stefan Glerum die veel van het artwork verzorgden. Maar natuurlijk ook het publiek en de fotografen en de mensen achter de bar hoorden daarbij. Tot ver over de landsgrenzen en oceanen werden de releases van Rednose grijsgedraaid.
En opeens was het gestopt. Kid Sublime ging al veel eerder zijn eigen weg, Aardvarck verhuisde naar Bali en
Steven de Peven ging muzikaal aan de slag als Awanto 3. Toch leeft Rednose Distrikt nog steeds voort in de harten van velen. En voor die velen is er dit boek. Zie het niet als de conclusie van Rednose, want die is er niet, maar als een bundeling. Rednose Distrikt was nooit af, net zoals dit boek.

Book € 24.90 buy
Artist:Aardvarck / Kid Sublime / Rednose Distrikt / Steven de Peven
Style:Electronic / Hip Hop / Jazz / House / Boogie / Other
 
 
image

Rednose Distrikt
Een Boek